11 voordelen van optopwoningen

Optopwoningen zijn een nieuw type woning, die zeer geschikt is voor plaatsen waar beperkte ruimte is. Ze kunnen namelijk boven op al bestaande woningen worden gebouwd. Hierdoor zijn ze zeer geschikt voor dichtbevolkte gebieden. Ze kunnen in korte tijd worden gebouwd, zonder dat de omgeving er veel last van heeft. In deze blog vindt u de voordelen van deze woonvorm.

1: Nieuwe mogelijkheden voor mantelzorg In steden is er vaak geen ruimte voor mantelzorgwoningen. Hierdoor moeten hulpbehoevende mensen vaak verhuizen naar een andere plek, en kunnen ze niet meer zelfstandig blijven wonen. Op plaatsen waar optopwoningen gebouwd mogen worden, kan Concuro u als specialist in mantelzorgwoningen hierbij helpen. Door een mantelzorgwoning te plaatsen als optopwoning, kunnen hulpbehoevende mensen ook in steden grotendeels zelfstandig blijven wonen.

2: Efficiente ruimtebenutting In steden waar de ruimte beperkt is, bieden optopwoningen een kans om het bestaande vastgoed maximaal te benutten zonder extra grond in beslag te nemen.

3. Duurzaamheid Door gebruik te maken van huidige bebouwing wordt sloop voorkomen. Dit resulteert in minder bouwafval en behoud van grondstoffen. Dit kan bijdrage aan een duurzamere manier van bouwen.

4: Behoud van stadsgezicht Met optopwoningen kunnen historische of karakteristieke panden behouden blijven. De optopwoning kan zo worden ontworpen dat het een esthetische toevoeging is aan het bestaande stadsbeeld

5: Kostenbesparing In veel gevallen is het goedkoper om een bestaand gebouw uit te bereiden met een optopwoning dan om een heel nieuw gebouw te bouwen.

6. Vermindering van stadsuitbreiding Door de hoogte in te gaan, kunnen steden voorkomen dat ze zich verder moeten uitstrekken. Wat dan weer ten koste gaat van de natuurlijke habitat en groene ruimtes om een stad.

7: Snellere oplevering Omdat de basis van het bestaande gebouw nog goed en aanwezig is, kunnen optopwoningen sneller gebouwd worden dan traditionele bouwprojecten.

8. Flexibiliteit in het ontwerp De ontwerpers van Concuro komen altijd met creatieve en unieke woonoplossingen.

9. Bevordering van stedelijke vernieuwing Het toevoegen van optopwoningen kan leiden tot een impuls in verouderde stadsgebieden, waardoor er een hernieuwde interesse en investeringen in die gebieden kan komen.

10: Meer woningen in gewilde gebieden Optoppen maakt het mogelijk om meer woningen te creëren in populaire stadsdelen waar de vraag naar woonruimte hoog is.

11: Unieke kans voor verduurzamen bestaande woningen Tijdens de korte bouwperiode van het optoppen, kan het gebouw direct verduurzaamd worden.

Benieuwd waar wij u mee kunnen helpen en ontzorgen? Neem dan contact met ons op!