Mantelzorgwoningen van Concuro

Mantelzorgwoningen zijn dé oplossing om bij het ouder worden of bij een afnemende gezondheid zo lang mogelijk thuis te blijven wonen. Bovendien zijn er zoveel mogelijkheden dat er met de hulp van Concuro altijd wel een passende oplossing is voor u.

Wat is een mantelzorgwoning?

Een mantelzorgwoning (soms ook wel kangoeroewoning genoemd) is een woning die op het terrein staat van degene die de mantelzorg verleent. Dit kan bijvoorbeeld een goede vriend zijn of een familielid. Het kan ook andersom voorkomen. Dat de mantelzorger een mantelzorgwoning betrekt bij de hulpbehoevende. Een zorgwoning kopen is de laatste tijd vooral populair bij ouderen. Zo kunnen een of beide ouders dicht bij hun kinderen zijn wanneer de levensfase aanbreekt waarin er meer hulp nodig is.

Een mantelzorgwoning bouwen: kies voor de flexibiliteit van Concuro

Mantelzorgwoningen zijn er in allerlei soorten en maten. U kunt bijvoorbeeld een grote mantelzorgwoning kopen wanneer daarvoor genoeg ruimte is. Maar een compacte mantelzorgwoning is ook mogelijk wanneer u in de stad woont en een kleine stadstuin heeft. Ook kunt u kiezen tussen een aangebouwde mantelzorgwoning of een vrijstaande woning in de tuin.

Verder zijn er mantelzorgwoningen in verschillende prijsklassen en kunt u profiteren van onze terugkoopgarantie. Er zijn dus veel keuzes te maken, wanneer u een mantelzorgwoning gaat kopen. Maar wees gerust, Concuro denkt graag met u mee over de ideale oplossing. Bovendien leveren we maatwerk. Zo kunnen we voor extra faciliteiten zorgen, zoals een aparte hobbykamer of een extra camera op het domoticasysteem. Zoekt u dus een flexibele partner om uw mantelzorghuis te bouwen? Dan vindt u die in Concuro.

Ontdek de voordelen van mantelzorgwoningen

Een zorgunit kopen is ideaal als beide partijen waarde hechten aan privacy en zelfstandigheid. In een mantelzorgwoning kunnen de bewoners namelijk geheel zelfstandig en apart wonen. Alle comfort is daarin aanwezig, zoals een verhoogd toilet met toiletbeugels en een drempelloze inloopdouche. Ook kunt u een apart huisnummer aanvragen. Naast zoveel mogelijk zelfstandigheid hebben mantelzorgwoningen sterke voordelen voor het verlenen van hulp. Doordat mantelzorger en hulpbehoevende dicht bij elkaar wonen, scheelt dat reistijd en reiskosten. Ook is het een geruststellende gedachte dat wanneer er snel hulp nodig is, beide partijen dicht bij elkaar zitten. Verder kunnen mantelzorgwoningen helpen om vereenzaming te voorkomen. Wanneer het voor iemand moeilijker wordt om de deur uit te gaan, gaan er vaak sociale contacten verloren. Met een mantelzorger in de buurt is de kans op eenzaamheid veel kleiner.

Denkt u erover om een mantelzorgwoning te kopen? Dan vraagt u zich vast af of u een aparte vergunning nodig heeft. In de meeste gevallen is dat niet in het geval, omdat een mantelzorgwoning bouwen onder dezelfde regels valt als een vergunninsgvrij bouwwerk, zoals een garage of tuinhuis. U moet echter wel voldoen aan wettelijke eisen voldoen op het gebied van veiligheid (zoals een brandwerende gevel), gezondheid en milieu. Wanneer u uw mantelzorgwoning door Concuro laat bouwen, hoeft u zich nergens zorgen over te maken. We begeleiden u namelijk tijdens het gehele bouwproces en zorgen dat alles volgens de officiële regels loopt.

Profiteer van snelle levertijden en flexibele opties

Een mantelzorgwoning kopen is een belangrijke beslissing. Concuro helpt u graag bij alle facetten van het proces. Zo begrijpen we dat het voor u belangrijk is dat u snel over het mantelzorgwoning kunt beschikken. Daarom zijn onze levertijden zeer kort. In gemiddeld twee tot drie maanden zijn onze mantelzorgwoningen klaar. Op dat moment hoeft u alleen nog maar de sleutel om te draaien, want we leveren onze mantelzorgwoningen sleutelklaar op. Ook voorzien we uw huis als het nodig is van de nieuwste technologische ontwikkelingen voor de zorgverlening. Denk bijvoorbeeld aan een slimme medicijndispenser of apparatuur voor leefstijlmonitoring.

Maak een afspraak met Concuro voor een mantelzorgwoning op maat

Zoals u ziet, zijn er veel verschillende mogelijkheden voor de bouw van mantelzorgwoningen. Wilt u een mantelzorgwoning bij u in de tuin, op het erf of aan huis? Dan vertelt onze specialist u graag wat de beste opties zijn voor uw situatie. Neem dus snel contact op en maak een afspraak!