Zorgunits van Concuro

Voelen de trappen te hoog of de boodschappen te zwaar? Dan is er een mooie rol weggelegd voor een zorgunit. Wat uw reden ook is, Concuro heeft hoogwaardige zorgunits voor allerlei situaties.

Wat is een zorgunit?

Een zorgunit is een woning of ruimte die aangepast is voor mensen die zorg nodig hebben of minder mobiel zijn. U kunt bijvoorbeeld denken aan iemand die gehandicapt raakt en daardoor niet meer of moeilijk kan traplopen. De badkamer op de eerste verdieping wordt daardoor voor deze persoon onbereikbaar. Om dit op te lossen kan er een zogenaamde uitbreiding van de benedenverdieping plaatsvinden via een zorgunit of zorgkamer.

Hierdoor kan bijvoorbeeld een badkamer op de begane grond gerealiseerd worden die geschikt is voor een rolstoel. Een ander voorbeeld van een toepassing van zorgunits aan huis of in de tuin is mantelzorg. Geeft u hulp aan iemand of ontvangt u deze? Dan is het met een zorgunit in de tuin of aan huis mogelijk om dicht bij de zorgverlener te wonen. Een dergelijke mantelzorgunit is volledig ingericht om zelfstandig te kunnen wonen.

Ontdek meer over de Wmo-zorgunit

Als u een zorgunit wilt kopen, komt u vast de term Wmo-zorgunit tegen. Wmo staat voor de Wet maatschappelijke ondersteuning. Hierin staat onder andere dat mensen met een beperking of chronische ziekte zo lang mogelijk zelfredzaam moeten kunnen zijn. Dat is ook meteen een van de grote voordelen van een Wmo-unit. Als oudere kunt u bijvoorbeeld langer zelfstandig blijven wonen, wanneer u een zorgunit in de tuin van uw kinderen betrekt. Iedere partij heeft dan zijn privacy, maar wanneer het nodig is, is hulp nabij.

Een zorgunit in de tuin: ook voor kleine percelen

Denkt u misschien dat zorgunits aan huis alleen zijn weggelegd voor bezitters van grote tuinen? En dat het daarom voor u niet mogelijk is om een zorgunit te kopen? Dan kunnen we u geruststellen, want ook in kleinere stadstuinen kan een zorgunit staan. Bij het bedenken van een mogelijkheid van een zorgunit in uw tuin staat u overigens niet alleen. Concuro denkt graag met u mee over de beste woonoplossing voor u als mantelzorger of als hulpbehoevende. We zijn namelijk sterk in het leveren van maatwerk. Daarbij stemmen we, in samenspraak met u, uw mantelzorgunit helemaal af op uw wensen. Ook werken we graag mee aan een zorgunit met een prijs die past bij uw budget.

Een zorgunit kopen: ontdek de voordelen

Behalve dat een zorgunit in de tuin of aan het huis voor de hulpbehoevende geruststellend is, geeft het ook de mantelzorger meer rust. Er hoeft immers niet meer gereisd te worden om mantelzorg te verlenen. Dat scheelt tijd en reiskosten. Daarbij kan een lange reisafstand ervoor zorgen dat er betaalde hulp ingeschakeld moet worden wanneer het de mantelzorger te veel tijd kost. Met een zorgunit in de tuin of aan huis kunnen deze kosten uitgespaard worden. Bovendien kunnen ook meerdere gezinsleden makkelijker bij de mantelzorg betrokken worden door de korte afstand.

De hoogste kwaliteit zorgunits vindt u bij Concuro

Kiest u voor de bouw van uw zorgunit voor Concuro? Dan kunt u rekenen op een goed resultaat. De naam Concuro is namelijk niet zomaar gekozen. Het is Latijn voor: ‘met zorg’. En dat is precies waar we voor staan. We begeleiden de bouw van uw mantelzorgunit van A tot Z. U hoeft zich dus vanaf de aanvraag tot en met de oplevering nergens zorgen over te maken.

Bovendien kunnen we u ook financieel tegemoetkomen met een BuyBack-garantie. Verder kunt u bij ons rekenen op korte levertijden. En is uw zorgunit klaar? Dan leveren we het pand sleutelklaar op. Dit is inclusief hulpmiddelen, zoals beugels op het toilet. Er is nog een goede reden om bij Concuro een zorgunit te kopen. Voor ons is namelijk alleen het beste goed genoeg. Van de constructie tot en met de inrichting gebruiken we daarom uitsluitend materialen van hoge kwaliteit. Zo werken wij uitsluitend met FSC gekeurd hout.

Wilt u meer over weten over onze werkwijze? Of wilt u andere informatie over uw nieuwe zorgunit, zoals de prijs? Dan informeren we u graag. Neem dus gerust contact op met ons!