Zorgwoningen van Concuro

Wat is een zorgwoning precies?

Een zorgwoning of zorgchalet is een zelfstandige woning die aan huis kan worden gebouwd of in de tuin kan staan. Het is daarom een geschikte oplossing voor de mantelzorger en voor de hulpbehoevende. Er zijn zorgwoningen in allerlei formaten en modellen, zodat ook voor uw situatie de juiste zorgwoning beschikbaar is. Bent u bijvoorbeeld al op hogere leeftijd en wilt u met het ouder worden dicht bij uw kinderen wonen? Of bent u bezorgd om uw ouders of een familielid met een beperking? Zorgwoningen bieden dan een mooie oplossing.

Een zorgwoning kopen is meer dan het creëren van extra woonruimte. Het is ook het begin van een nieuwe en vaak ingrijpende fase in het leven van u en uw familie. Concuro begrijpt dat als geen ander en begeleidt u graag met aandacht en toewijding bij het hele proces. Daarbij kunt u er op rekenen dat de zorgwoning van topkwaliteit is en van alle gemakken voorzien.

Zorgwoningen: voor privacy en zelfstandigheid

Een zorgwoning aan huis of in de tuin biedt allerlei voordelen. Allereerst kunnen dierbaren dicht bij elkaar zijn. Hiermee voorkomt u vereenzaming: iets dat vaak gebeurt wanneer mensen minder mobiel worden. Doordat u in de buurt bent, hoeft u zich daar geen zorgen over te maken. Bovendien hoeft u als mantelzorger geen privacy op te geven. Door het formaat past een zorgwoning in de tuin en kan uw dierbare daar vrij wonen. Dat is niet alleen fijn voor de privacy, maar ook voor de zelfstandigheid van de hulpbehoevende. Dankzij de zorgwoning kan deze zo lang en zo veel mogelijk voor zichzelf zorgen. En mocht er snel hulp nodig zijn? Dan is de mantelzorger in de buurt.

Zorgwoning kopen voor tijd- en kostenbesparing

Mantelzorg is vaak zeer intensief. Zeker als de hulpbehoevende in een ander deel van Nederland woont. Als mantelzorger bent u dan niet alleen tijd kwijt aan het geven van hulp, maar ook aan het reizen. Met een zorgwoning aan huis of in de tuin kunt u dus veel tijd besparen. Maar ook voor uw portemonnee is het gunstiger. U hoeft bijvoorbeeld geen reiskosten te betalen. Daarbij kan de afstand te groot worden wanneer uw dierbare veel hulp nodig heeft. In dat geval heeft u een professionele zorgverlener of een verpleeghuis nodig. Door een zorgwoning te plaatsen kunt u dus deze kosten besparen. Een uitstekend gebouwde mantelzorgwoning, met duurzame materialen heeft ook na een aantal jaar nog een hoge restwaarde.

Gaat u met Concuro in zee? Dan kunt u rekenen op maatwerk en betrouwbaarheid. Vanaf de aanvraag tot en met de oplevering begeleiden we u van stap tot stap. Daarbij overleggen we met u over al uw wensen, zoals een aparte hobbykamer. We willen namelijk exact de zorgwoning bouwen die u nodig heeft. Bovendien zijn we op de hoogte van de nieuwste technologieën voor de zorg. Wilt u dus een slimme zorgwoning in de tuin? We kunnen u daarbij helpen.

Een zorgwoning in de tuin: kies voor turnkey

Wanneer u heeft besloten dat u een zorgwoning wilt laten plaatsen, dan bent u bij ons aan het juiste adres. We bouwen uw zorgwoning namelijk met een turnkey-inrichting. Dat houdt in dat alle gemakken aanwezig zijn die een hulpbehoevende nodig heeft. Zo heeft uw zorgchalet standaard beugels in het toilet, een verdiepte douchebak en de mogelijkheid voor een toiletalarm.

Profiteer van een snelle levering van uw zorgwoning

Wilt u op uw oude dag zo dicht mogelijk bij uw kinderen wonen of hoopt u als mantelzorger dat uw hulpbehoevende familielid in de buurt is? Neem dan snel contact op met Concuro. We kunnen een op maat gemaakte zorgwoning al twee à drie maanden na het geven van de opdracht leveren. Daarbij ontzorgen we u gedurende het hele bouwproces van uw zorgwoning in uw tuin of aan huis. Wilt u meer weten over een zorgwoning in de tuin en de prijs? Of over de mogelijkheden van een zorgwoning bouwen op uw perceel? Bel of mail ons, dan helpen we u zo snel mogelijk aan uw ideale zorgwoning!