Concuro: bouwen met zorg

Concuro is opgericht in 2019 met het idee om hoogwaardige mantelzorgwoningen te bouwen. Geen standaard woningen. Maar mantelzorgwoningen die aan alle wensen voldoen, en voorzien zijn van de laatste (zorg)techniek. Tom heeft meer dan 15 jaar ervaring in de bouw. Van jongs af aan is hij al aan het bouwen. Eerst toen hij klein was met vrienden, nu met een team van gepassioneerde vakmensen die elke dag weer voor het beste eindresultaat gaan. Wij willen klanten ontzorgen en tevreden maken, en daar zijn wij trots op. Wij hebben een geheel eigen unieke kijk op mantelzorgwoningen, daarom blijven wij continu vernieuwen. Hierdoor ontwikkel je mantelzorgwoningen die energiezuinig, gebruiksvriendelijk en esthetisch zijn. Een mantelzorgwoning is niet alleen maar een ‘’tijdelijke’’ woonruimte. Soms is het uit nood geboren, of is het voor de mantelzorger praktischer. Iedereen heeft zijn eigen reden om een mantelzorgwoning te plaatsen. Wij willen dit traject goed begeleiden. Wij hechten er waarde aan om de toekomstige bewoner de tijd te geven voor bepaalde keuzes. Niks moet, alles kan.

Brochure

Wilt u meer weten over Concuro? In onze brochure kunt u meer informatie vinden over onze mooie mantelzorgwoning en passie voor het vak. Ook kunt u in de brochure lezen over de zaken waar wij u mee kunnen helpen naast de bouw. Deze brochure is vrijblijvend aan te vragen en wordt via de mail naar u opgestuurd. We kunnen de brochure ook in een papieren versie naar u opsturen als dit uw voorkeur heeft.

Missie

De missie en drijfveer van Concuro is om de hulpbehoevende mensen langer zelfstandig te laten wonen. Wij zijn er ook voor mensen die juist zelfstandig willen gaan wonen, maar waar (nog) geen plek is voor begeleid wonen. Dit kunnen wij realiseren door mooie en betaalbare woningen te bouwen van een zeer goede kwaliteit. Verder willen wij de klant ontzorgen, de klant is namelijk al druk genoeg met de mantelzorg. Wij hebben de kennis en kunde in huis om dit te doen. Wij kunnen de aanvraag doen van de omgevingsvergunningen tot aan het zorgbed toe. Dit noemen wij dan ook met recht ontzorgen.

Visie

Onze visie is om mantelzorgwoningen te bouwen, die beter zijn dan de huidige woningen. Dit willen wij bereiken door de meest recente innovaties uit de bouw te gebruiken. Continu het proces verbeteren om het gewenste resultaat te behalen. Dit alles om een zo goed mogelijk product te maken voor de klant.

Wat is een mantelzorgwoning?

Een mantelzorgwoning is een woning die bij een bestaande woning geplaatst kan worden. De voorwaarde is wel dat er een zorgindicatie is voor de bewoner. De mantelzorg moet gegeven worden door directe naasten van de bewoner. Dit kan zijn familie, vrienden of kennissen.

Geen zorgindicatie?

Is er geen sprake van zorg, of een zorgindicatie? Dan is er een mogelijkheid om een pré-mantelzorgwoning aan te vragen. Dit houdt in dat er pas over 10 jaar ‘’zorgbehoefte’’ is.

Snel geleverd

Omdat een mantelzorgwoning vaak vergunningsvrij is, zijn er geen lange procedures die doorlopen moeten worden. De mantelzorgwoning voldoen aan de geldende eisen van nu. Dit maakt het nog eenvoudiger om een mantelzorgwoning te plaatsen.

Geen mantelzorg meer?

Wordt er geen gebruik meer gemaakt van de mantelzorgwoning? Dan moet die in sommige gevallen verwijderd worden. Hier hebben wij een mooie oplossing voor. De terugkoop- garantie. Vóór de aankoop bepalen wij de waarde van de woning, en u weet waar u aan toe bent. Wilt u de woning toch langer gebruiken? Dat is ook geen enkel probleem.

Maakt u geen gebruik van de terugkoop- garantie? Soms eist een gemeente dat de woning binnen 3 tot 6 maanden verwijderd wordt.