Over Concuro

Concuro is een jong en dynamisch bedrijf met veel ervaring in de bouw. De oprichter Tom van de Brug zag dat de verzorgingshuizen niet meer toekomstbestendig zijn. Hij is zich gaan verdiepen in mantelzorgwoningen. De participatie samenleving werkt eraan mee om zorgvragers langer thuis te laten wonen. Maar dit is in de praktijk niet altijd haalbaar. De mantelzorgwoning biedt hier de oplossing. De hulpbehoevende wonen bij de mantelzorger op het erf. De mantelzorger is minder reistijd kwijt en de hulpbehoevende heeft een mooie en ruime woning, voorzien van alle gemakken op het eigen erf, in de buurt van mensen die je liefhebt. Hierin combineert Concuro het beste van meerdere werelden met elkaar. Mooie toekomstbestendige mantelzorgwoningen voor u.

Missie

De missie en drijfveer van Concuro is om de hulpbehoevende mensen langer zelfstandig te laten wonen. Wij zijn er ook voor mensen die juist zelfstandig willen gaan wonen, maar waar (nog) geen plek is voor begeleid wonen. Dit kunnen wij realiseren door mooie en betaalbare woningen te bouwen van een zeer goede kwaliteit. Verder willen wij de klant ontzorgen, de klant is namelijk al druk genoeg met de mantelzorg. Wij hebben de kennis en kunde in huis om dit te doen. Wij kunnen de aanvraag doen van de omgevingsvergunningen tot aan het zorgbed toe. Dit noemen wij dan ook met recht ontzorgen.

Visie

Onze visie is om mantelzorgwoningen te bouwen, die beter zijn dan de huidige woningen. Dit willen wij bereiken door de meest recente innovaties uit de bouw te gebruiken. Continu het proces verbeteren om het gewenste resultaat te behalen. Dit alles om een zo goed mogelijk product te maken voor de klant.

Wat is een mantelzorgwoning?

Het is eerst belangrijk om te weten wat mantelzorg is. Mantelzorg is hulp geven voor de zelfredzaamheid van personen. Deze hulp kan zijn voor ouderen, jeugdhulp, opvoeden en opgroeien van jongeren. Maar het moet voortvloeien uit een bestaande sociale relatie. En het mag niet in het kader van een hulpverlenend beroep. Dit is kortgezegd wat de wet erover zegt. Mantelzorg wordt geleverd door familie, vrienden of uit de kennissenkring. De zorg die deze persoon, de mantelzorger, biedt is meer dan je normaal mag verwachten, binnen de sociale kring. Mantelzorg kan langdurig en intensief zijn. Waarom deze groep die mantelzorg levert, is omdat het om een naaste persoon gaat. Liefde en een emotionele verplichting is vaak een belangrijke reden voor het geven van mantelzorg. Als de hulpbehoevende, bij de mantelzorger gaat wonen of andersom, spreken we hier dus over een mantelzorgwoning. Dit geld niet als iemand bij de woning intrekt, maar als er een aparte verblijfsruimte gecreëerd wordt voor de zorgvrager. Dit kan zijn door de een ingrijpende verbouwing aan de woning, om er een mantelzorgwoning aan vast te bouwen. Maar dit kan ook door een bijgebouw te realiseren. Dit kan na verandering van regelgeving al zónder omgevingsvergunning. (Bouwvergunning) Als deze mantelzorgwoning niet meer gebruikt wordt moet het of verwijderd worden, of er moet wéér verbouwd worden om de wc, badkamer en keuken te verwijderen. Een uitstekend alternatief hiervoor is dan het zorgchalet. Deze wordt in 1 dag geplaatst, en kan indien gewenst ook eenvoudig weer verwijderd worden.