Blogs

Wat houdt ‘’op maat’’ bouwen in?


Op maat bouwen bij Concuro verwijst naar het proces waarbij de mantelzorgwoning wordt ontworpen en gebouwd volgens de specifieke wensen van de klant. In tegenstelling tot standaard modellen of prefab constructies, wordt een op maat gebouwde mantelzorgwoning volledig aangepast aan de voorkeuren van de klant.

Waarom moet een mantelzorgwoning luchtdicht worden gebouwd?


Het luchtdicht bouwen van een mantelzorgwoning biedt verschillende voordelen, met name voor het comfort, de energie-efficiëntie en de algehele gezondheid van de bewoners. In deze blog leest u wat deze voordelen precies zijn.

Waarom altijd kiezen voor hoogwaardige materialen voor uw mantelzorgwoning?


Er zijn verschillende redenen waarom het de moeite waard is om te kiezen voor hoogwaardige (bouw)materialen voor een mantelzorgwoning. Hoewel de initiële kosten van hoogwaardige materialen hoger kunnen zijn, kunnen de voordelen op lange termijn deze investering rechtvaardigen.

Hoelang duurt het voordat een mantelzorgwoning is geplaatst?


De tijd die nodig is om een mantelzorgwoning te bouwen kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de grootte van de woning, de locatie, en de eventuele vergunningsvereisten. Concuro helpt u bij het gehele proces.

Optopwoningen: Een innovatieve woonoplossing


In Nederland is er een groot tekort aan woningen. De stedelijke omgeving wordt met de dag dichter bevolkt. Hierdoor worden bouwlocaties schaars. Een oplossing die de laatste tijd steeds meer naar voren komt is het concept van ‘’optopwoningen’’. Maar wat zijn nu eigenlijk optopwoningen? En waarom zijn ze zo aantrekkelijke oplossing voor het huidige woningtekort?

11 voordelen van optopwoningen


Optopwoningen zijn een nieuw type woning, die zeer geschikt is voor plaatsen waar beperkte ruimte is. Ze kunnen namelijk boven op al bestaande woningen worden gebouwd. Hierdoor zijn ze zeer geschikt voor dichtbevolkte gebieden. Ze kunnen in korte tijd worden gebouwd, zonder dat de omgeving er veel last van heeft. In deze blog vindt u de voordelen van deze woonvorm.

Wat kost een mantelzorgwoning?


De kosten van een mantelzorgwoning verschillen per type woning. Bij Concuro krijgt u altijd waar voor uw geld.

Prefab mantelzorgwoningen


Een prefab mantelzorgwoning is een een kant-en-klare woning waar mantelzorg kan plaatsvinden. Concuro kan u helpen met het realiseren van dit type woning.

Mobiele woning in de tuin


Een mobiele mantelzorgwoning is een goede oplossing voor de korte termijn. Deze kan namelijk altijd weer verplaatst worden.

Pre-mantelzorgwoningen


Pre-mantelzorgwoningen zijn mantelzorgwoningen die mogen worden geplaatst voordat er daadwerkelijk mantelzorg nodig is.

Benieuwd waar wij u mee kunnen helpen en ontzorgen? Neem dan contact met ons op!