Blogs

Optopwoningen: Een innovatieve woonoplossing


In Nederland is er een groot tekort aan woningen. De stedelijke omgeving wordt met de dag dichter bevolkt. Hierdoor worden bouwlocaties schaars. Een oplossing die de laatste tijd steeds meer naar voren komt is het concept van ‘’optopwoningen’’. Maar wat zijn nu eigenlijk optopwoningen? En waarom zijn ze zo aantrekkelijke oplossing voor het huidige woningtekort?

11 voordelen van optopwoningen


Optopwoningen zijn een nieuw type woning, die zeer geschikt is voor plaatsen waar beperkte ruimte is. Ze kunnen namelijk boven op al bestaande woningen worden gebouwd. Hierdoor zijn ze zeer geschikt voor dichtbevolkte gebieden. Ze kunnen in korte tijd worden gebouwd, zonder dat de omgeving er veel last van heeft. In deze blog vindt u de voordelen van deze woonvorm.

Wat kost een mantelzorgwoning?


De kosten van een mantelzorgwoning verschillen per type woning. Bij Concuro krijgt u altijd waar voor uw geld.

Prefab mantelzorgwoningen


Een prefab mantelzorgwoning is een een kant-en-klare woning waar mantelzorg kan plaatsvinden. Concuro kan u helpen met het realiseren van dit type woning.

Mobiele woning in de tuin


Een mobiele mantelzorgwoning is een goede oplossing voor de korte termijn. Deze kan namelijk altijd weer verplaatst worden.

Pre-mantelzorgwoningen


Pre-mantelzorgwoningen zijn mantelzorgwoningen die mogen worden geplaatst voordat er daadwerkelijk mantelzorg nodig is.

Mantelzorgwoning regels in 2024


Er gelden verschillende regels voor het plaatsen van een mantelzorgwoning. Van de grootte tot aan de plaats waar de mantelzorgwoning komt.

Benieuwd waar wij u mee kunnen helpen en ontzorgen? Neem dan contact met ons op!