Een huis kopen met uw ouders voor mantelzorg

Wat is mantelzorg?

Mantelzorg is een vrijwillige zorg voor een familielid of vriend die een beperking heeft of ziek is. Als u dus voor uw ouders zorgt, valt dit onder mantelzorg. Ouders kunnen door de ouderdom aandoeningen krijgen, waardoor het moeilijk voor ze wordt om zelfstandig te blijven wonen. Het is daarom belangrijk om goed voorbereid te zijn op deze fase in het leven van uw ouders. Dit niet alleen om ze te helpen, maar ook om te voorkomen dat de mantelzorg u boven het hoofd groeit.

Ouderdom komt helaas vaak met gebreken. Wanneer ouderen hierdoor hulp nodig hebben, zijn het vaak de kinderen die de helpende hand toesteken. Dit kan variëren van een keer per week boodschappen doen tot de dagelijkse verzorging. Om dit proces makkelijker te maken, is het een goed idee om een mantelzorgwoning te kopen met uw ouders voor de mantelzorg.

Maak kennis met de mogelijkheden voor de mantelzorg voor uw ouders bij u thuis

Wanneer de mantelzorg voor moeder, vader of beide ouders intensief wordt, dan kan een eventuele reisafstand ondoenlijk worden. Een van de oplossingen is dat de hulpbehoevende bij u komt inwonen of andersom. Maar meestal heeft dit ingrijpende gevolgen op het dagelijkse leven van u en uw gezin. Een huis kopen met uw ouders voor mantelzorg is een andere oplossing. U kunt dan denken aan een mantelzorgwoning. Dit is een extra woning voor uw ouders in de tuin. Deze kan vrijstaand zijn of aangebouwd worden aan uw huidige huis.

Ontdek verdere voordelen van een huis kopen met uw ouders voor mantelzorg

Mantelzorg voor uw ouders wordt om verschillende redenen makkelijker met een zorgwoning. Zo biedt een mantelwoning in de tuin voldoende privacy. Uw gezinsleven kan gewoon doorgaan, terwijl uw ouder of ouders ook hun eigen leven leiden. Bovendien is het fijn voor uw ouders dat ze zo zelfstandig mogelijk kunnen blijven wonen. Maar mocht het nodig zijn? Dan is uw hulp nabij.

Verder is een huis kopen met uw ouders voor de mantelzorg een goede manier om eenzaamheid tegen te gaan. Beperkte mobiliteit is bijvoorbeeld een van de factoren voor het alleen zijn. Maar ook het overlijden van de partner of van vrienden kan de eenzaamheid vergroten. Doordat u en eventuele andere gezinsleden in de buurt zijn, kan dagelijkse aanspraak ook een deel uitmaken van de mantelzorg. Uw ouders kunnen zo profiteren van meerdere bezoekjes per dag.

Een woning voor uw ouders in de tuin: denk aan deze punten

Wanneer u een woning gaat kopen met uw ouders voor mantelzorg dan heeft u allerlei opties. Zo kunt u kiezen uit verschillende formaten. Afhankelijk van uw perceel en de woonbehoefte van uw ouders, kunt u een grote of kleine zorgwoning kiezen. Heeft u maar een kleine tuin? Kom dan zeker ook met ons praten, want ook voor stadstuintjes is een zorgwoning mogelijk.

Verder is het goed om te weten of er extra faciliteiten nodig zijn in de woning voor mantelzorg. Hebben uw ouders eventueel behoefte aan een extra hobbykamer? Of moet er misschien slimme apparatuur geïnstalleerd worden om de beste zorg te verlenen? Daarbij moet u ook denken aan de toekomst, wanneer de mobiliteit misschien beperkter wordt en er meer hulpmiddelen nodig zijn. De mantelzorghuizen van Concuro zijn op dit scenario voorbereid. Zo zit er standaard een verhoogd toilet in, bevinden zich er geen drempels in de woning en ligt de douchebak verdiept in de badkamer.

Zonder zorgen een huis kopen met uw ouders voor mantelzorg

Omdat mantelzorg voor uw ouders zeer intensief kan zijn, is het goed om tijdig te handelen. Concuro helpt u graag met uw beslissing voor een woning voor uw ouders in de tuin. We kunnen het daarbij voor elkaar krijgen dat u spoedig bij u thuis met de mantelzorg voor uw moeder, vader of beide ouders kunt starten. We hebben namelijk snelle levertijden van twee à drie maanden. Daarbij hoeft u zich nergens zorgen om te maken, want we regelen alles. Ook het papierwerk nemen we zo veel mogelijk uit handen.

Heeft u twijfels over het financiële gedeelte? Dan kunnen we u helpen met onze unieke PayBack-garantie. Maak snel een afspraak met een van onze specialisten voor meer informatie over een huis kopen met uw ouders voor mantelzorg. Dan onderzoeken we samen met u de beste mogelijkheden op het gebied van een woning voor mantelzorg voor uw ouders!